Jongerenwerk Bergen (JWB) is een onderdeel van Stichting Welzijn Bergen. Het jongerenwerk maakt contact met jongeren en probeert hen uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen. Dit proberen wij te bereiken door in gesprek te gaan met jongeren en samen met hen activiteiten te organiseren waarbij zij initiatief kunnen tonen en de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen. Zo zijn elk jaar initiatieven als het timmerdorp, het zomerkamp, de avonden met live-bands en natuurlijk de inloopuren een groot succes!

De verschillende jongerencentra die bij Jongerenwerk Bergen horen bevinden zich verspreid over de gemeente Bergen. Er zijn jongerencentra in Bergen (FRATS), Egmond-Binnen (JOEB) en Egmond aan Zee (de Wal). Ook wordt gebruik gemaakt van het sociaal-cultureel centrum in Schoorl (de Blinkerd) en Egmond aan den Hoef (Hanswijk). In de Blinkerd hebben we sinds kort een vaste eigen jongerenhuiskamer. Deze jongerencentra organiseren ieder diverse activiteiten voor jongeren (sport, playbackshows, meidenavond, karten, optredens met live-muziek enz.), maar bieden daarnaast ook een plek aan waar jongeren elkaar buiten school- en werktijden kunnen ontmoeten. Zo kun je altijd langskomen voor een gezellige middag of avond met je vrienden! Daarnaast kun je hier ook terecht als je graag even wilt praten of als je vragen hebt over wat dan ook.

Het jongerenwerk richt zich met name op de vrije tijd van jongeren, maar gaat daarin verder dan alleen het aanbieden van een zinvolle vrijetijdsbesteding. Naast het organiseren van activiteiten is Jongerenwerk Bergen ook ambulant inzetbaar. De jongerenwerkers kunnen benaderd worden in het geval van overlastgevende (groepen) jongeren. Deze jongeren zullen dan door jongerenwerkers aangesproken worden en wordt er samen gezocht naar de beste oplossing.

Investeren in de jeugd is investeren in een gezonde samenleving !!

Om ons werk zo goed mogelijk te kunnen doen werken wij samen met tal van organisaties en instellingen. Zo zijn wij ook onderdeel van het Centrum Jeugd en Gezin (het CJG) en het sociale team waardoor wij in contact staan met instellingen zoals Bureau Jeugdzorg, de GGD, de GGZ en het maatschappelijk werk, maar ook regionale sportverenigingen, basisscholen en natuurlijk de gemeente Bergen. Voor een uitgebreide lijst van onze samenwerkingspartners kan je in het hoofdmenu bij Links kijken.