Jeugdbelangen Egmond a/d Hoef (JBEH) is een vrijwilligers organisatie die zich inzet voor het organiseren van activiteiten voor de jeugd van Egmond a/d Hoef. Hierbij richt zij zich vooral op de jeugd van de basisschool leeftijd

Jaarlijks probeert JBEH de volgende activiteiten te organiseren:

  • Maandelijkse Disco avonden (vrijdagavond van 19.30 – 21.30uur, groep 6-8) in Dorpshuis het Hanswijk. Op de laatste disco avond van het schooljaar (mei/juni) is de disco ook voor groep 5.
  • Maandelijkse knutselmiddagen van oktober tot mei (woensdags van 14 – 15.30 uur in het Hanswijk)
  • Playbackshow op een zondag in febr/maart (6 -12 jaar)
  • Koninginnedag optocht, kindervrijmarkt en kinderspelen(alle jeugd) op 30 april
  • Avondvierdaagse, wandel tocht over 5 of 10 km (begin juni)
  • Timmerdorp voor kinderen vanaf 6 jaar t/m groep 8 in de eerste week van zomervakantie
  • Sinterklaas intocht in november: optocht en feestmiddag in het Dorpshuis

Jeugdbelangen heeft een algemeen bestuur van momenteel zes personen: Ann Brash, Karin Bruins, Els Huisman, Jakob Pronk, Corine de Waard en Margret Wittebrood. Het bestuur komt vier a vijf keer per jaar bij elkaar om de algemene gang van zaken te bespreken.

Het echte werk voor de verschillende activiteiten wordt in aparte werkgroepen gedaan. Afhankelijk van de noodzakelijke intensiteit van de voorbereiding komen de werkgroepen enkele of meerdere keren bij elkaar.

Het doorgaan van onze activiteiten is vooral afhankelijk van de hulp van vrijwilligers: oudere kinderen, ouders, grootouders en alle ander vrijwilligers.

Het is onze ervaring dat hulp van ouders van de beide basisscholen van Egmond aan den Hoef essentieel is voor het slagen van de activiteiten, vooral ook door de onderlinge contacten die de ouders hebben.